Místní se už nemohou dočkat, až budou moci ve městě navštěvovat kino. To už zde několik let nefunguje, zdejší obyvatelé mohou chodit na promítané filmy v Pelclově divadle.

Nové kino má vzniknout v prostorách klubu Alien a Apaloosa, vyroste zde kavárna a multifunkční sál, kde se bude promítat také ve 3D. Sál bude sloužit také k pořádání různých přednášek, koncertů nebo plesů.

Se stavbou sálu by se mohlo začít už na konci června. Tato stavební akce se vyšplhá zhruba na 18 milionů korun plus další finance na 3D projekci. Do budoucna by se mělo v novém kině promítat až sedm dní v týdnu.

„V současné době probíhá výběrové řízení na firmu, která bude tuto stavební akci realizovat," prozradil jednatel rychnovské Kultury Karel Štrégl.
Ten také dodává, že nový sál bude opravdu multifunkční, nebude zde tedy fungovat pouze kino, ale budou se zde pořádat různé přednášky a besedy. Rychnovská základní umělecké školka zde také najde vhodné prostory na pořádání koncertů.

„Bude zde také fungovat mobilní elevace, tedy zasouvací vyvýšené hlediště, které umožní lepší rozmístění prostoru. Když elevaci zasuneme, budeme moci volný prostor využít například při pořádání plesů nebo diskoték," vysvětluje dále Karel Štrégl.

Plně digitalizované kino by mohlo v Rychnově fungovat již v roce 2017. Místní by se do kina mohli podívat až sedm dní v týdnu.

V současné době místní chodí do kina do Pelclova divadla, kde jsou jednou týdně promítány filmy.

Rekonstrukce klubu Alien na multifunkční sál s kavárnou vyjde město zhruba na 18 milionů korun. Další finance si vyžádá také 3D technologie.
Víceúčelový sál by měl nabídnout 110 sedadel a chybět by nemělo také potřebné zázemí v podobě kavárny s občerstvením v prostorách bývalého country klubu Apaloosa.

Multifunkční sál Rekonstrukcí bývalého klubu Alien vznikne ve městě multifunkční sál.

Ten bude sloužit jako kino, kde se bude promítat pomocí 3D technologie. 

Radnice zde chce pořádat koncerty, přednášky 
i plesy. 

Přestavba město vyjde zhruba na 18 milionů.