K tragické události došlo krátce po desáté hodině dopoledne v domě naproti marketu Tesco, který těsně sousedí s ubytovnou. Žijí zde převážně romští obyvatelé.

„Téměř pětiletý hoch vypadl ze čtvrtého patra domu a dopadl tak nešťastně, že utrpěl zranění, neslučitelná se životem,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místě zasahovali jako první lékaři zdravotnické záchranné služby, kteří už ale těžce zraněnému chlapci nemohli pomoci.

Hned po nich dorazili k tragické události i policisté, kteří se snažili zajistit průjezd Kojetínskou ulicí a řídili dopravu. Hasiči prováděli po skončení zásahu úklid vozovky.

Před domem se bezprostředně po neštěstí shromáždily davy místních Romů. Nejbližší příbuzní jsou v šoku.

„Volali mi, že mám přijít, tak jsem šel hned z práce domů. Je to strašné. Stačí jen na pár vteřin otevřít okno, chvilka nepozornosti a stane se něco takového,“ komentoval smutnou událost otřesený dědeček zemřelého chlapce Jan Kroka.

„Slyšel jsem jen v telefonu, že nějaké děcko vypadlo z okna. Bál jsem se, že je to moje dítě, a tak jsem přišel rychle z práce, ještě jsem v montérkách. Je to hrozné,“ neskrýval slzy strýc zemřelého chlapce. 

Průmyslový areál v ulici 9. května v Přerově po požáru
Výbuch a požár průmyslové haly v Přerově šetří policie
Ilustrační foto
Při úklidu na nádraží zavadila o ženu vozíkem. Ta ji za to brutálně zbila
Lesík ve Lhotce u Přerova, kde byla 31. března 2019 vpodvečer nalezena mrtvola novorozence, pročesávali následující den policisté
Policie pátrá po matce mrtvého novorozence. Obrací se na veřejnost