Mladík Brnem ujížděl sedm kilometrů. „Strážníci ho se zapnutými majáky pronásledovali z Husovic přes Dukelskou třídu a Tomkovo náměstí, kde projel křižovatkou na červenou, dostali se postupně až do židenické Svatoplukovy ulice, odkud řidič pokračoval směrem do Komárova," popsal v pondělí mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Muž nakonec nezvládl řízení a naboural do výměníkové stanice. Potom se dal na útěk. Strážníci ho však dohnali a zadrželi. Vzápětí vyšel najevo mladíkův důvod k útěku – měl zakázané řízení a navíc byl celostátně hledaný republikovou policií.

Zdroj: Městská policie Brno

O víkendu se divoká policejní honička odehrála i na Brněnsku, kde policistům ujížděla několik kilometrů zdrogovaná řidička v kradeném autě. "Při večerní soukromé cestě přes Rajhrad policistka mimo službu v protijedoucím osobním autě poznala před několika dny ukradený Volkswagen Passat. Proto začala vůz sledovat," popsal případ policejní mluvčí Bohumil Malášek.

K policistce se přidaly tři policejní hlídky, které kradené auto pronásledovaly až k Sokolnicím. "Třiadvacetiletá řidička nereagovala ani na hrozbu namířenou střelnou zbraní. Po zastavení policisté zjistili, že řidička má pozitivní test na drogy a nikdy v životě nevlastnila řidičský průkaz," uvedl Malášek. Při honičce se poškodily dvě policejní auta.

Ilustrační foto.
Dopravní kolaps: nehoda zablokovala Husovický tunel

DOMINIKA VRBECKÁ
ELIŠKA GÁFRIKOVÁ