„K případu došlo v pondělí 17. září. K rodinnému domu přišla po desáté hodině dopoledne poštovní doručovatelka, které obyvatelé otevřeli dveře. Když odcházela, využili otevřených dveří muž se ženou, kteří byli do té doby před domem, a vnikli dovnitř,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Uvnitř domu se nacházel mladý pár. „Šestačtyřicetiletý muž oba fyzicky napadl, místnosti s dvaačtyřicetiletou ženou prohledali a odešli s penězi a dalšími věcmi. Škoda, která obyvatelům domu vznikla, přesáhla deset tisíc korun,“ doplnila mluvčí. A přidala podrobnější scénář přepadení. Násilník mladou ženu udeřil pěstí do hlavy a fyzicky napadl také druhého obyvatele bytu. Zamčel dveře a společně se svojí společnicí pokračovali v dalších pohrůžkách násilím, požadovali peníze, chovali se vulgárně a agresivně. Místnosti prohledali, odcizili peníze a počítač s příslušenstvím, poté z domu odešli a odjeli z obce. Napadaná mladá žena utrpěla při útoku zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v třebíčské nemocnici.

Šestačtyřicetiletého násilníka a jeho dvaačtyřicetiletou společnici dopadli policisté v polovině minulého týdne na Olomoucku. Oba zadržení skončili v policejní cele a byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Převážnou část věcí, kterých se při loupeži zmocnili, kriminalisté zajistili.

„Za spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ řekl vedoucí třebíčských kriminalistů Milan Špaček. Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán.

Loupež patří mezi nejzávažnější násilnou trestnou činnost. „Při objasňování těchto zvlášť závažných zločinů jsou třebíčští kriminalisté velmi úspěšní,“ poznamenala mluvčí policistů.

Ilustrační foto
Opilá žena se dobývala do azylového domu. Zasáhnout museli strážníci