Dívka, kterou měl obžalovaný poznat, když jí bylo sedm let, byla dcerou jeho dřívější partnerky. První sex s ní měl mít v jejích dvanácti letech. „Spal jsem s ní většinou s kondomem. Byly ale i případy, kdy jsem žádnou ochranu neměl," odpověděl na dotaz předsedkyně senátu Heleny Przybylové.

„Když jsem ji osahával, říkala, že jí to nevadí. Při jednom z pohlavních styků jsem jí zakryl oči ručníkem, což jí také nevadilo. Spali jsme spolu maximálně dvanáctkrát," uvedl dále obžalovaný.

Nejdřív onanoval, pak řídil opilý. 'Vy jste si na mě dnes zasedli,' řekl muž policistům
VIDEO: Nejdřív onanoval, pak řídil opilý. Jste si na mě zasedli, řekl policistům

Nechráněný pohlavní styk měl muž provozovat ještě s dalšími dvěma ženami v dospělém věku. Sex s nimi i s nezletilou si podle svých slov natáčel na mobil. „Ženy o tom věděly. Videa sloužila k mé vlastní potřebě, uspokojoval jsem se u nich," konstatoval.

Vyzývavé oblečení 

Na otázku soudkyně, zda byl sex pro nezletilou dobrovolný, řekl obžalovaný, že ano. Tomu ale neodpovídají nahrávky, které má soud k dispozici. Dívka se podle nich sexu bránila, stěžovala si na bolest a říkala: „Strejdo, prosím ne!"

Antonína M. dívka podle jeho slov často sváděla tím, že nosila vyzývavé oblečení. „Usoudil jsem z toho, že se mnou také chce mít sex," vysvětlil.

Martin Konopásek s obhájkyní Ivou Jónovou.
Dva roky pro „Ústečana“ platí. Predátor z filmu V síti musí do vězení, řekl soud

S celou situací se nakonec dívenka svěřila matce a své učitelce ve škole. Podle pedagožky byla vždy velmi zamlklá a introvertní. „Napsala mi lístek, že už měla pohlavní styk. Maminka jí prý doma radila, ať to ve školu radši nikomu neříká, že by z toho mohly být problémy," vypověděla u soudu učitelka.

Obžalovanému hrozí 12 let za mřížemi.