Učeň Petr na první pohled vypadal jako kluk, který sotva napočítá do pěti. Když se později ze svého činu zodpovídal před soudem, všichni při pohledu na něj nechápavě kroutili hlavami. „Copak je možné, aby šlo o brutálního vraha?“ ptali se mnozí. Odpověď bohužel zněla: ANO.

Petr propadl hráčské vášni, která jej stála hodně peněz. Utrácel je v automatech, cizí mu nebyly ani karty. Půjčoval si u známých a kamarádů. Ani to mu však nestačilo na úhradu předešlých dluhů. Propadal se stále hlouběji a hlouběji. Situace se stávala neúnosnou a mladík přemýšlel, jak ji vyřeší. Bohužel zvolil to nejhorší řešení.

Kladivo i nůž

Osudného dne v květnu 1994 vešel do kylešovické herny IDA. U sebe měl nůž a kladivo. Choval se jako běžný host. Ve skutečnosti ale čekal, než odejde poslední návštěvník. Když se tak stalo, pomalu se přiblížil k barmance sedící za pultem. Byla k němu otočena zády.

Ilustrační foto.
Pokus o vraždu v Brně: žena pobodala v autě svého manžela, hrozí jí 20 let

Vytáhl kladivo, napřáhl se a začal ji tlouct po hlavě. Žena však stále byla při vědomí a snažila se utéct ke dveřím. Petr je stihl přibouchnout. V té chvíli byl osud oběti zpečetěn. Podle obžaloby jí zasadil celkem třináct ran kladivem, hrůzné dílo dokončil nožem. Zběsile ji bodal do obličeje, krku, hrudníku i zad. Z barového pultu vzal necelé čtyři tisíce korun.

Krátce po činu vešli do herny policisté. Mladík tvrdil, že byl svědkem loupežného přepadení. Prý zahlédl muže, který barmanku zabil. Údajný vrah utekl záchodovým oknem. Petr se ho podle svých slov snažil zastavit, sám přitom utrpěl zranění. Když líčil svou verzi, působil velmi klidně, žádné rozrušení na něm nebylo znát.

Sen

Později se ale k vraždě barmanky přiznal. Mimo jiné uvedl, že když vešel do herny, vzpomněl si na sen, který měl předchozí noci. Zdálo se mu, že byl v uvedené herně a tloukl barmanku do hlavy. O několik hodin později se hrůzný sen stal skutečností.

Hlavní líčení se u Krajského soudu v Ostravě konalo v červnu 1995. Senát obžalovanému vyměřil osm a půl roku vězení, což u mladistvého představuje výjimečný trest. Verdikt všichni přijali, na místě tak nabyl právní moci.