Dívka, která slavila úspěchy na domácí i zahraniční scéně se do problémů dostala vloni v říjnu na tanečním parketu Music Club Kavárny v Orlové-Lutyni, kde měla konflikt s další dívkou. Podle státní zástupkyně ji sklenicí na víno udeřila do obličeje. Střepy oběti způsobily různá zranění. „Jen shodou šťastných okolností nedošlo k mnohem závažnějším zraněním,“ konstatovala předsedkyně senátu.

Sarah Ch. byla obžalována z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. S největší pravděpodobností by vyvázla s podmíněným odsouzením. Jenže…

PŘES KOPÍRÁK

Prakticky to stejné provedla již v roce 2014 v baru ve Stodolní ulici. I zde na tanečním parketu pořezala sklenicí ženu, s níž měla konflikt. Za to byla o rok později Okresním soudem v Ostravě odsouzena za pokus o těžké ublížení na zdraví ke třem rokům vězení s podmíněným odkladem na zkušební lhůtu čtyř let.

 Jan S. se v úterý u soudu k přepadení přiznal a projevil lítost.
Pokus o znásilnění v Ostravě-Třebovicích: násilník u soudu prosil o odpuštění

Za loňský incident jí tak hrozila podstatně vyšší sazba, a to od pěti do dvanácti let. „Bylo to jako přes kopírák,“ konstatovala předsedkyně senátu. Soud nakonec modelce vyměřil pět a půl roku ve věznici s ostrahou. Kromě toho musí Sarah Ch. zaplatit zraněné dívce bezmála 200 tisíc korun.

STRACH?

Obžalovaná u soudu prohlásila, že jednala v afektu a ve strachu. Prý se jen bránila útoku. „Žádný útok nebyl potvrzen,“ konstatovala soudkyně, která zdůraznila, že senát nenašel jedinou polehčující okolnost. „Nevyužila ani elementární polehčující okolnost, kterou je kajícné přiznání,“ řekla na adresu modelky soudkyně.

Verdikt není pravomocný. Obžalovaná se proti němu na místě odvolala k Vrchnímu soudu v Olomouci, státní zástupce rozsudek přijal. To znamená, že Sarah Ch. již nemůže dostal přísnější trest. Vyhráno ale zdaleka nemá. Vzhledem k tomu, že se loňského útoku dopustila ve zkušební lhůtě za napadení z roku 2014, může dojít k přeměně dřívějšího podmíněného trestu na nepodmíněný. To by znamenalo další tři roky žaláře.

Muži podezřelí z brutálního útoku
Opilí bratři dostali za napadení muže v metru podmínku