„Policisté poříčního oddělení společně s potápěči hasičského záchranného sboru na místě pátrali do pozdních večerních hodin – s negativním výsledkem,“ připomněla Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. V pondělí hodinu před polednem, kdy už byli na místě také policejní potápěči, bylo tělo zemřelého plavce nalezeno na dně řeky, konstatoval Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů.

Podle jeho slov se pro záchranu mladého muže snažili hasiči v neděli udělat maximum. „Na místo vyjely jednotky profesionálů ze stanic Stará Boleslav, Říčany a dobrovolní hasiči z Čelákovic a Brandýsa nad Labem s motorovými čluny,“ vyjmenoval s tím, že operační důstojník si vyžádal také vyslání potápěčského družstva z pražských Modřan. „Bylo zahájeno vyhledávání pomocí tří potápěčů a čtyř člunů,“ přiblížil Gabriel rozsáhlou operaci, při níž velitel zásahu nechal kvůli bezpečnosti zasahujících zastavit lodní dopravu. „Po příchodu pozůstalých vyžádal z Mladé Boleslavi a Nymburka na místo dva členy týmu posttraumatické péče,“ doplnil.

Radní Středočeského kraje chtějí opět podpořit Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY
Pro mimořádný festival chystají radní vysokou podporu

Upřesnil, že po setmění, kdy pátrací akce zůstávala bez výsledku a po více než dvou hodinách už neexistovala šance na mužovu záchranu, byly záchranné práce přerušeny. Pokračovaly pak v pondělí, kdy se bohužel potvrdilo smutné očekávání. Nepřímo se na pátrací akci podílela také jednotka dobrovolných hasičů ze Staré Boleslavi. Zatímco tamější profesionálové zasahovali u Čelákovic, byli její členové připraveni vyrazit do dvou minut k případnému dalšímu zásahu. Skutečně také vyjížděli: po sedmé večer zasahovali u nehody dvou osobních aut se šesti zraněnými.

Policistka Hašlová zdůraznila, že veškeré okolnosti včetně příčiny smrti budou předmětem dalšího šetření. „Policisté varují, aby lidé nepřeceňovali své síly, byli zodpovědní – a ve všech situacích dbali vlastního bezpečí,“ upozornila.

Tisíce lidí protestovaliy 9. dubna na pražském Václavském náměstí proti premiérovi Andreji Babišovi.
Lidé demonstrovali proti Babišovi. Do ulic po celém Česku jich vyšly tisíce