Kriminalisté protřelou podvodnici vypátrali na kladenské ubytovně. Podezřelá osmapadesátiletá žena z Prahy byla poté převezena na policejní služebnu. Policisté si na výtečnici posvítili už předminulý týden, když prošetřovali dva podvody spáchané právě na seniorech.

„Díky rozpracování případů se kriminalistům úspěšně podařilo na základě třetího podobného oznámeného skutku dopadnout podezřelou pachatelku ve velmi krátké době. Poškození tři senioři z Kladna byli ve věku sedmdesát devět až osmdesát šest let a byla jim odcizena finanční hotovost kolem čtyř tisíc korun,“ řekla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Třetí případ ze série podvodů byl oznámen uplynulé úterý na policejní služebnu poškozenou jednaosmdesátiletou seniorkou, ze které podvodnice vylákala dva tisíc korun. Opět použila k vylákání srdceryvný příběh.

Zřejmě vyšší škody

Postupným skládáním střípků mozaiky jednotlivých událostí policisté zjistili, že podvodnice se dopustila trestných činů i v Praze minimálně dvakrát. Podezřelá žena přitom byla za poslední tři roky odsouzena Okresním soudem Brno právě za páchání majetkové trestné činnosti na seniorech.

„Kladenští kriminalisté případ nadále prošetřují a podezřelou ženu obvinili z trestných činů krádeže a podvodu. Způsobená škoda byla dosud vyčíslena na bezmála sedm tisíc korun. Nelze ovšem vyloučit, že ztráty budou vyšší, neboť je předpoklad, že poškozených seniorů bylo více,“ dodala mluvčí Šteinerová.

Smyšlené záminky

Obviněné podvodnici hrozí až tři roky za mřížemi. Nyní už je rozhodnutím kladenského soudu umístěna ve vazební věznici v Praze.

„Policie vyzývá občany, převážně seniorského věku, kteří byli v posledních týdnech osloveni neznámou ženou a zapůjčili jí případně pod smyšlenou záminkou finanční obnos, který jim nebyl do současné doby navrácen, aby poskytli informace na tísňovou linku 158 nebo na služební mobilní telefon 702 207 743 a nebo na nejbližší policejní služebnu,“ uzavřela mluvčí.

Čtěte také: Podvodníci chtěli na sídlišti v Mělníku ošidit stařenku a slepce