Že se ve Slaném policisté případem skutečně vážně zabývají, potvrdila v pondělí odpoledne jejich mluvčí Jana Šteinerová.

“Policisté obvodního oddělení Slaný přijali v pondělí 1. října v dopoledních hodinách oznámení o možné manipulaci s volebními lístky v jednom zařízení pro seniory ve Slaném. Slánští policisté v současné době tento případ prověřují jako podezření z trestného činu maření přípravy a průběhu voleb a referenda (§351). Vzhledem k tomu, že je případ na samém začátku prověřování nelze poskytnout nyní bližší informace,“ řekla mluvčí.

Co se týká situace před čtyřmi lety ve Slaném, i tehdy se objevilo podezření na kupčení s hlasy. Tenkrát měli být údajně podpláceni obyvatelé bytovek v místní části Trpoměchy, kde žijí z velké části zástupci romského etnika. I členy tamní volební komise jejich vysoká účast překvapila. Za každý hlas prý měli vybraní občané získat od jistého muže ze Slaného stovku. To se však nikdy nepotvrdilo a volby se ve Slaném opakovat nemusely.

V Kladně někdo vyhodil k popelnici čtyři štěňata.
V Kladně někdo vyhodil k popelnici čtyři štěňata
Kniha "Stavby století ve Středočeském kraji 1918-2018“ představuje 43 staveb, od prvorepublikových majestátních vil až po přehrady, elektrárny nebo nymburské krematorium.
Snesou sídliště v Kladně srovnání s prvorepublikovými vilami?