K incidentu došlo kolem čtvrt na pět odpoledne na zahradě jednoho z domů v okrajové části Liberce ve směru na Bedřichov, konkrétně v ulici Rudolfovská.

"Operační důstojník na místo události okamžitě vyslal několik policejních hlídek, mimo jiné také prvosledové jednotky, takzvaně AMOK a psovody. Po příjezdu na místo jsme okamžitě zajistili okolí místa činu a provedli nezbytné úkony související s bezpečností v bezprostředním okolí," uvedl mluvčí krajské policie Vojtěch Robovský.

Policisté na zahradě rodinného domu našli dvě zraněné osoby, z nichž jedna střelnému zranění i přes okamžitou pomoc zdravotníků podlehla. „I přes to, že resuscitace trvala několik desítek minut, žena na místě zemřela. Její zranění nebylo slučitelné se životem,“ sdělil mluvčí Záchranné zdravotnické služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Muž zemřel později večer v nemocnici.

Demonstrace rodičů za návrat dětí do škol bez podmínek, další ze série protestních akcí spolupořádaných Hnutím Manifest.cz a PSP-Pravá svoboda a prosperita, se konala 15. května 2021 v Liberci.
V Liberci lidé demonstrovali proti očkování dětí, testům a rouškám

„Věc je velmi čerstvá, na případu začali pracovat krajští kriminalisté. Střelba se odehrála v areálu rodinného domu,“ doplnil mluvčí policie.

Sousedé jsou ze střelby vyděšeni. „Byl to milý pár, zvali jsme se mezi sebou na různé oslavy. Netušil jsem, že by mezi nimi byla jakákoli nevraživost, chovali se úplně normálně,“ popsal jeden ze sousedů.

Jednou z obětí střelby se stala liberecká cukrářka a pekařka. Tuto informaci potvrdila na svém facebookovém profilu cukrárna Jahůdka, která bude z důvodu rodinné tragédie až do odvolání zavřena. „Upřímnou soustrast. Jana byla super ženská. Držte se holky,“ napsala pod příspěvek na Facebooku jedna z komentujících.  

Před provozovnou v Divišově ulici v Liberci se během dnešního dne objevují květiny a zapálené svíčky. Nosí je sem lidé, aby uctili památku cukrářky. 

Jana N. převzala cukrárnu po své mamince, která rodinný podnik založila. Před třemi lety v rozhovoru pro Deník se pochlubila, že se u Jahodů vyrobilo 170 kilogramů cukroví. Tehdy se zapojila celá rodina.  „Na výrobě koláčů není vůbec nic tajného. Jsou dělané podle staré receptury, tedy je to klasický kynutý koláč, ale s tím, že tam je opravdu všechno, co tam má být, jako je citronová kůra nebo mléko,“ řekla tehdy Novotná Jahodová.