Způsobila škodu přes osm milionů korun a za zpronevěru jí teď hrozí až 10 let vězení. Rozsudek padne ve středu.

Makléřka podvodně tahala peníze z lidí na Ústecku i Litoměřicku. Jednou z podvedených je i paní Zdeňka, která vypovídala u soudu.

„Jsme obyčejní lidé, kteří se nevyznají v nějakých papírech. Pověřili jsme paní makléřku prodejem rodinného domku s tím, abychom z výtěžku zaplatili dluh mého syna,“ popisovala.

Obžalovaná tak seniorce sehnala kupce a slíbila, že se o všechny náležitosti postará. Nabídla jí i byt za zhruba 600 tisíc korun.

FRANTIŠEK GAŽI už podal trestní oznámení.
Ústecké makléřky měly klienty obrat o miliony, hrozí jim vězení

„Zatajila mi však, že na něm jsou dluhy ve výši dalších 600 tisíc korun. Z prodeje domu jsem žádné peníze neviděla. Kdybych věděla o nějakých dluzích, v životě bych si ten byt nekoupila. Polorozpadlý byteček 1+1 nás tak vyšel hodně draho,“ podotkla Zdeňka, které se makléřka přímo v soudní síni omluvila.

MĚLI JI ZA MILOU ŽENSKOU

„Přijměte mou omluvu, snažila jsem se to dotáhnout do konce, ale nedokázala jsem to,“ řekla Hájková-Vojtíšková.

„Brala jsem vás za příjemnou a milou ženskou, bohužel jste mě zklamala. Přišli jsme o všechno, nemám nic,“ reagovala podvedená seniorka.

Za obdobné činy už soud Vojtíškovou potrestal loni v září. Za zpronevěru a podvody v realitním byznysu na Ústecku, ke kterým využívala svých dvou dcer, inkasovala od okresního soudu šest let ve věznici s ostrahou.

„Uzavírala smlouvy jménem svých dcer, ofotila si jejich osobní doklady, falšovala podpisy, přebírala i jejich poštu,“ upřesnil tehdy soudce. Celková škoda dosáhla dvou milionů korun, před soudem vypovídalo téměř 25 svědků.

Jedním z podvedených byl důchodce František Gaži, kterému Hájková zpronevěřila 387 tisíc korun. „Prsteny, co jsem měl po nebožce manželce, jsem musel prodat, abych měl na uhlí a poplatky,“ posteskl si.

Zpronevěřené peníze zřejmě skončily ve spirále dluhů a půjček, které makléřka měla.

FRANTIŠEK GAŽI už podal trestní oznámení.
Makléřky prý důchodci nezaplatily 387 tisíc