Vše začalo, když po desáté večer zavolal svědek na linku 156 a oznámil, že dva mladíci manipulují s krátkou střelnou zbraní u zastávky MHD v Přívoze.

„Vzhledem k závažnosti situace byla ihned na místo vyslána nejblíže situovaná hlídka. Strážník obsluhující kamerový systém měl oba mladíky již v záběru kamer a potvrdil, že mají u sebe předmět, který vypadá jako krátká střelná zbraň. Jeden z mladíků si s ní hrál jako kovboj z Divokého Západu,“ uvedla mluvčí ostravské městské policie Valerie Melková.

Jedno z vozidel, v němž migranti přejížděli
Policisté zadrželi na Břeclavsku přes sto migrantů. Převážně syrského původu

Hlídka strážníků se po příjezdu k zastávce Hlučínská přiblížila k dvojici mladíků ve věku patnáct a devatenáct let, kteří seděli na lavičce poblíž zastávky.

Se strážníky spolupracoval

„Jeden z mladíků měl opravdu v kapse vesty předmět, který vypadal jako krátká střelná zbraň. Strážníci proto mladíka vyzvali zákonnou výzvou, aby zbraň vydal a položil ji na zem. Mladík spolupracoval a zbraň odložil. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že žádnou jinou zbraň u sebe nemá,“ pokračuje mluvčí městské policie. 

Babiše v Táboře přivítal pískot. Jsou to fašisti a nacisti, reagoval
Zaklekli osmáka. Důrazný zákrok policistů na Babišově mítinku prošetří GIBS

„Po vizuální kontrole zbraně strážníci zjistili, že se jednalo o napodobeninu krátké střelné zbraně vylisovanou z plastu, která neměla žádnou funkci.Oba mladíky strážníci poučili o nevhodnosti manipulování s napodobeninou střelné zbraně zejména na veřejnosti, čemuž oba porozuměli,“ dodala mluvčí k případu, který se v Ostravě odehrál ve čtvrtek 4. srpna.