„U místní restaurace vyskočil z parku v úterý kolem půl sedmé ráno muž, který uchopil dívku za kabelku a bundu a snažil se jí odtáhnout k nedalekému křoví. Dívka křičela o pomoc, snažila se mu ze sevření vytrhnout a následně útočníkovi nastříkala do očí pepřový sprej. Násilník ji povalil na zem a teprve poté dívku pustil," popsala událost mluvčí kladenských policistů Michaela Nováková.

Útoku si všiml muž ve věku asi sedmdesát let, který se napadené zastal a doprovodil jí z dohledu pachatele. „Útočník byl ve věku asi pětatřiceti let, bílé pleti, vysoký téměř dva metry. Má štíhlou postavu, vlasy tmavě černé, načesané do stran, uprostřed hlavy s pěšinkou. Vousy měl oholené. Mluvil plynule česky," informovala mluvčí.

Muž v černém saku

Pachatel byl oblečen do černého saka na knoflíky a černých společenských kalhot. Na nohou měl černé lesklé boty. V uchu měl sluchátko, které připomínalo handsfree na telefonování.

„Žádáme staršího muže, který pomohl dívce, aby se přihlásil na policejní oddělení na náměstí Edvarda Beneše osobně, nebo kontaktoval vyšetřovatele na telefonním čísle 974 873 502. Také žádáme další případně svědky incidentu, aby pomohli s identifikací a následným zadržením pachatele. Tomu hrozí za omezování osobní svobody až na dva roky za mřížemi," dodala Michaela Nováková.

Čtěte také: Muž přepadl v Záboří nad Labem seniorku, hledá ho policie