Tragická dopravní nehoda se odehrála necelé tři hodiny před půlnocí. Osobní automobil vylétl u obce Tlustice na 36,5 kilometru D5 z neznámé příčiny z dálnice. Zřejmě z jízdního pruhu ve směru na Plzeň. Rozjeté osobní vozidlo, ve kterém cestovaly čtyři osoby, narazilo nejprve do cedule a pak se řítilo k místní čerpací stanici. Tam se zastavilo až o odstavený kamion, do kterého zezadu nabouralo.

Ilustrační foto.
Na Českokrumlovsku srazilo auto chodce. Muž na místě zemřel

Co se stalo a proč řidič osobního vozidla vylétl z dálnice, prozatím nevíme. To je předmětem policejního vyšetřování. Případ si převzali berounští kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu a zjišťují příčinu a okolnosti dopravní nehody.

Z osádky osobního vozidla byly dva lidé mrtví na místě. „Utrpěli velmi vážná zranění a zasahující záchranáři jim už nemohli pomoci. Další z cestujících osob utrpěla vážné poranění hlavy a po nezbytné lékařské péči byla připravena na letecký transport do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Dalšího zraněného, u kterého měl zasahující lékař podezření na otřes mozku, převezli záchrankou do motolské nemocnice,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Další dva lidé utrpěli při nehodě zranění. Jeden velmi vážné a druhý lehčí.

Čerpací stanice byla uzavřena

Na místě tragické dopravní nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů ze Středočeského kraje a jedna zásahová jednotka z Plzeňského kraje. Hasiči na místě asistovali policii a po zadokumentování nehody vyprostili těla zemřelých.

„Když hasiči přijeli na místo nehody, o zraněné cestující už pečovali záchranáři. Z osobního automobilu začali hasiči vyprošťovat řidiče a spolujezdkyni ze zadních sedadel. V průběhu vyprošťování ale přítomná lékařka konstatovala, že obě vyprošťované osoby jsou mrtvé. Hasiči proto svou práci přerušili a udělali místo pro policejní vyšetřování. Usmrcené osoby vyprostili až po zdokumentování dopravní nehody,“ uvedl velitel berounských profesionálních hasičů Pavel Šimek.

Čerpací stanice musela být kvůli policejnímu vyšetřování tragické dopravní nehody uzavřená. Soudní pitvu policie nařídila u řidiče osobního automobilu. Policisté předpokládají, že jim pomůže objasnit příčinu dopravní nehody. Jestli byl řidič pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, nebo zda neměl nějaké zdravotní problémy.

Policie. Ilustrační foto.
Tunel v Libouchci uzavřela nehoda, čtyři lidé se zranili