„Po louce jel 64letý muž z obce u Klatov s traktorem, za kterým byl připojený valník. Zatím z nezjištěných příčin muž z traktoru vypadl a zůstal zaklíněn mezi převráceným traktorem a valníkem,“ řekla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Traktoristovi už přivolaní záchranáři nemohli pomoci. „Na místo byla vyslána nejbližší výjezdová skupina, která po příjezdu konstatovala, že muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Nebylo proto ani přistoupeno k resuscitaci, ale byl povolán koroner,“ uvedl krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Vítězslav Sladký.

„Poté, co událost zadokumentovala kriminální policie, jsme traktoristu vyprostili. Odebrali jsme část zeminy z valníku, aby se odlehčil, a pak jsme to pomocí hydraulických válců nadzdvihli a vypodložili jsme to, aby se to nemohlo pohnout. Vše jsme pak zabezpečili pomocí druhého traktoru, rozstříhali jsme rám kabiny a až poté bylo možné tělo dostat ven,“ řekl Deníku hasičský velitel zásahu Jiří Bečan. Dodal, že souprava byla po dohodě se zemědělskou společností, které patří, ponechána na místě.

Konopí nalezené u domu na Švihovsku.
Zahrádku měl plnou konopí