Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání mladého muže ve věku 20 let. Měl se dopustit nedovoleného ozbrojování a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Od ledna až do 5. května měl neoprávněně v držení jednorannou pušku malorážku, přestože nebyl držitelem zbrojního průkazu, který by ho k tomu opravňoval.

Ke zbrani přišel jak pověstný slepý k houslím. Nalezl ji při úklidu půdy rodinného domu. Pak 5. května v objektu rybníku v obci na Albrechticku si chtěli obviněný s poškozeným ze zbraně zkusit zastřílet.

„Obviněný měl zachytit kapsou kalhot o spoušť nabité malorážkové pušky, kterou nesl v ruce. Došlo k výstřelu, který zasáhl jeho známého do zad", popsala případ policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Poškozený utrpěl zranění, pro která musel být převezen do nemocnice v Ostravě, kde byl následně operován.

Před přivoláním policistů a zdravotníků se obviněný pokusil zbraň schovat. Policistům měli nejprve tvrdit, že došlo k postřelení neznámým myslivcem, protože nechtěli mít z celé události problémy. Policisté však při prověřování zjistili, že se uvedené skutečnosti nezakládají na pravdě. Obviněný se po předložení zjištěných informací policistům ke svému jednání doznal a také ukázal, kde uschoval zbraň. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Lidé se sešli 4. června 2019 na Václavském náměstí v Praze k další ze série demonstrací za demisi ministryně spravedlnosti Marie Benešové a premiéra Andreje Babiše
V neděli v Praze vyvrcholí série protestů za nezávislost justice
Dívčí Hrad. Ilustrační foto.
TIP DENÍKU: Festival pod zámkem