Podle policejní mluvčí Lenky Krausové došlo u Němětic krátce po patnácté hodině ke střetu osobního vozidla Škoda a nákladního vozu. Prvotní informace z místa nehody hovoří o dvou usmrcených osobách z osobního vozidla. Přesné příčiny dopravní nehody nejsouv tuto chvíli známy. V případě potvrzení smrtelných následků se případ a jeho další vyšetřování přeberou policisté ze Služby kriminální policie ČR.

Probíhají zde záchranné a vyprošťovací práce, silnice je dočasně zcela uzavřena. Objízdná trasa pro nákladní vozidla je stanovena přes Vimperk, Čkyni, na silnici II/171 Vacov Čestice a Němětice. S dopravním omezením počítejte zhruba do 23:00 hodin.

Ilustrační foto.
Kriminalisté dopadli výrobce a distributora drog

"Na hlavním silničním tahu vedoucím ze Strakonic na Volyni došlo ke střetu osobního automobilu značky Škoda a nákladního vozidla. Na místě zemřel muž (řidič nar. 1963) a žena (nar. 1941) ze Škodovky, třetí pasažérka byla letecky transportována k dalšímu ošetření do nemocnice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Dopravní omezení v místě dopravní nehody trvalo několik hodin. Přesnými příčinami a okolnostmi tragické dopravní nehody se zabývají strakoničtí kriminalisté." konstatovala mluvčí policie Lenka Krausová.

K nehodě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, z jednotek požární ochrany to byli profesionální hasiči ze stanice Strakonice. "V Superbu cestovaly tři osoby. Řidič a žena sedící na zadním sedadle podlehli mnohačetným zraněním způsobeným nárazem. Další žena byla letecky transportována do nemocnice. Zasahující hasiči pomohli s transportem zraněné do vrtulníku. Dále havarovaný Superb zajistili protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin. Byl zjištěn únik přibližně 700 litrů nafty z nákladního auta," doplnila k tragické nehodě Vendula Matějů, mluvčí HZS Jihočeského kraje.

Od začátku roku se jedná o dvanácxtou a třináctou oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích.