Malého osamoceného chlapce si na zastávce Zoologická zahrada všiml řidič autobusu brněnského dopravního podniku. Hoch s ním nemluvil, jen napsal své jméno a příjmení. „Když ho pak přivolaní strážníci vzali na policejní služebnu, jméno propiskou mírně opravil. Údaje ale ani v jednom případě neodpovídaly žádným jménům v databázi hledaných či pohřešovaných," poznamenal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci a policisté proto začali pátrat po tom, kdo vlastně zracený chlapec je, a kde by mohl bydlet. Strážníci například oslovili i azylové domy pro matky s dětmi, ale ani v nich chlapec nikomu nechyběl. „Hoch adresu svého bydliště neznal, a z kusých informací se dalo jen složitě odhadovat, odkud přišel," popsal komplikované pátrání Ghanem.

Hasiči zajišťovali dům v Modřicích.
Dům podemlela voda. Aby nespadl, hasiči jej zajišťovali šest hodin

Po čase chlapcovy vzkazy začaly naznačovat, že možná bydlí v jednom bystrckém domě. „Když ho ale strážníci k domu vzali, místo nepoznal a gestikuloval, že bydlí jinde," uvedl mluvčí.

Chlapec se tak vrátil s hlídkou na služebnu. „Strážníci mu připravili kakao a opět se domlouvali s republikovými policisty. S nimi se mezitím spojila matka dítěte," řekl Ghanem. Za krátkou chvíli se tak nakonec ztracený hoch opět setkal s mámou.