Žena donesla domů darovaného psa, o kterého se chtěla starat. Jejímu partnerovi se ale nelíbilo, že se jedná o fenu, proto se rozhodl, že se jí zbaví.

"Zvíře omotal lepicí páskou a provazem a značně eliminoval její hlasový projev. Uložil psa do jutového vaku, který zavázal. Potom zvíře společně odvezli k řece, kam ho v pytli hodili. V okamžiku, kdy psa házeli do vody, pes prokazatelně žil," uvedla policejní mluvčí.

Následující den našly děti, které si hrály u řeky, na břehu jutový vak. Když ho otevřely, objevily uvnitř tělo mrtvého psa, zavolaly proto na ženu, která procházela kolem, a utekly. Žena událost oznámila na linku tísňového volání policie – 158.

Policisté díky znalosti obyvatel městečka zjistili, kdo je pravděpodobně pachatelem tohoto neuvěřitelného činu. A nemýlili se. Muž i žena se k činu přiznali a popsali, jak událost proběhla.

"Odborné vyjádření z oboru veterinárního lékařství potvrdilo, že pes zemřel jednoznačně trýznivým způsobem v důsledku udušení, kdy před smrtí zvíře trpělo v řádu několika minut. Jednání pachatelů bezpochyby ukazuje na jasný úmysl se zvířete za každou cenu zbavit tímto zavrženíhodným způsobem, byť mohli psa darovat nebo prodat," dodala Monika Kozumplíková.

Chov krav. Ilustrační foto.
Hladem a žízní zahynulo devět krav, chovateli hrozí vězení