Obyvatelé dvouvchodového čtyřpatrového domu tvrdili, že se mladý muž v opilosti nepohodl se svým údajným partnerem. Začal dělat scény, s nožem v ruce vyhrožovat, že se zabije. Podle našich informací volal na linku 158 „přítel“ nájemníka.

„Mohu potvrdit, že muž po předchozím požití alkoholických nápojů hrozil sebevraždou. Odehrávalo se to v bytě, kde se zamkl,“ řekla mluvčí policie Zlatuše Viačková s tím, že situace se vyhrotila poté, co zpoza dveří začal vykřikovat něco o pouštění plynu.

Kromě vyjednávače tak policisté zajistili i vypnutí hlavního uzávěru plynu. „Scénář bývá v takovýchto případech většinou stejný – v prvé řadě přesvědčit dotyčného, aby si nijak neubližoval a otevřel,“ vysvětlovala Viačková.

Zásah policie u rodinného domu v Prostřední Suché.
Nebezpečný muž se zabarikádoval v domě. Zakročila proti němu zásahovka

Vyjednávač mluvil opilci do duše přes tři hodiny, avšak neúspěšně. Muž byl nekomunikativní; po dohodě s nájemcem bytu proto došlo na beranidlo! „Po vyražení dveří byl podnapilý zajištěn a dodán na záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala mluvčí policie.

Zásah ve Volgogradské ulici začal v neděli před jedenáctou večer a končil v pondělí krátce po třetí hodině ranní. Byt ještě prohlédli i hasiči, aby vyloučili nebezpečí úniku plynu. Původce rozruchu byl předán do péče lékařů, dá se očekávat, že psychiatrů.

K TÉMATU

Také v únoru letošního roku muselo policejní komando zasahovat v Ostravě-Jihu, když se v jednom zdějším bytě zabarikádoval muž, u kterého měla být provedena exekuce.
Nájemník vyhrožoval použitím výbušniny, konkrétně granátu - zásah policie najdete v přiložené fotogalerii.

Policisté vedou muže, který v Ostravě vyhrožoval odpálením granátu.
Zásah v Ostravě-Jihu: Muž kvůli exekuci vyhrožoval odpálením granátu
Krajští kriminalisté rozprášili další drogový gang.
Policisté rozprášili drogový gang. Zásahovka se objevila i v centru Ostravy