Nehoda se stala v neděli po deváté večer mezi obcemi Horní Malá Úpa a Temný Důl. "Řidič při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě nezvládl řízení a dostal smyk. Následně vyjel mimo komunikaci a nakonec se s ním převrátil do koryta řeky Úpy," oznámil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Z místa nehody sice šofér odešel, ale za nedlouho ho vypátrali místní policisté. "Muž se poté dobrovolně podrobil dechové zkoušce, která u něho odhalila pozitivní hodnotu 1,28 promile alkoholu v dechu. Rovněž podstoupil lékařské vyšetření s odběrem krve," upřesnil Vincenc. Za jízdu a kolizi v opilosti hrozí mladíkovi až jeden rok vězení.

Auto vrátili zpět na silnici přivolaní hasiči z Trutnova a Pece pod Sněžkou. "Po dobu vyprošťovacích prací musela být komunikace zcela uzavřena. Asi po dvou hodinách od nahlášení události se podařilo jednotkám vůz z vody vytáhnout," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Nezvládl řízení a skončil s autem v Úpě.Zdroj: hasiči

K podobné bouračce vyjížděli hasiči v pátek do trutnovské městské části Poříčí. Také tam skončilo osobní auto v řece. Nehoda se obešla bez zranění, ale vůz poškodil zábradlí na mostě. "Došlo také k drobnému úniku pohonných hmot, přičemž k poškození životního prostředí nedošlo. Hasiči pak pomohli odtahové firmě s vyproštěním vozidla a postavením zpět na kola," dodala mluvčí hasičů.