Celá věc se stala 17. ledna večer mezi půl a tři čtvrtě na jedenáct. Muž vyzbrojen lihovkou začal popisovat vše, co mu přišlo pod ruku v úseku mezi kruhovým objezdem a Palackého náměstím. Velkou roli v jeho chování hrál fakt, že byl značně pod vlivem alkoholu.

„Celkem popsal dvanáct objektů, například kryt lampy pouličního osvětlení, roletu obchodu, informační ceduli pošty, nápojový automat, tyč dopravní značky, výlohu supermarketu, ale i obrazovku bankomatu," řekl šéf nymburských kriminalistů Marek Šmíd.

Ponaučení pro příště

Některé nápisy budily spíš úsměv, jiné byly vulgární s vyobrazením kosočtverce, některé až odborně gynekologické. Každopádně bylo pro muže štěstím, že nápisy lihovkou šly poměrně dobře smazat. „Město vyčíslilo škodu na 500 korun. Muž se u výslechu ke všemu doznal, omlouval se a uvedl, že se za to stydí. S tím, že byl pod vlivem alkoholu," doplnil Šmíd.

Nikdy předtím problém se zákonem neměl. Ačkoliv mu bylo sděleno výše uvedené obvinění, je možné, že věc bude dodatečně překvalifikována a muži tak zbyde z celé situace snad jen ponaučení pro příště.

Čtěte také: Vandalové ničí Mnichovo Hradiště. Kamery nepomáhají