Obviněním z pokusu o vraždu skončil pád osmnáctiletého páru z vyhlídky Milohlídka na vrcholu Čeřovky v Jičíně. Mladíkovi, který si jej vyslechl, hrozí až osmnáctileté vězení.

Ačkoli se původně zdálo, že došlo k obyčejné nehodě, opak je podle policie pravdou. Policie se k vyšetřování případu vrátila, ačkoli ho na konci září odložila s tím, že nezjistila cizí zavinění. Zjistila však nové informace. „Na základě operativního šetření jsme získali informace, které vedly k obvinění osmnáctiletého mladíka ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Podle původních zjištění se měl pár na vyhlídce objímat. Při otáčení pak mladí lidé spadli ze zhruba osmimetrového srázu do rokle. Dívku z rokle vytáhli hasiči, ale mladíka museli vytáhnout na podvěsu záchranáři z vrtulníku.

Oba utrpěli blíže nespecifikovaná zranění, se kterými byli převezeni do hradecké fakultní nemocnice. Měli štěstí, že se zastavili na odskoku paty zdi, protože pod ní je asi třicetimetrová strž.

Pomoc jim zavolala náhodná kolemjdoucí, která zaslechla křik a ránu.

Pád z vyhlídky v Jičíně
Objímání na Milohlídce skončilo pádem

Letos na Jičínsku došlo k několika tragickým incidentům, které policie kvalifikovala jako závažné trestné činy. S nadsázkou by se dalo o tomto regionu mluvit jako o českém Midsomeru.

Tělo mrtvého padesátiletého sběratele mincí z Prahy našel 14. srpna v poli nedaleko Lázní Bělohrad náhodný kolemjdoucí.

Muže během jízdy zastřelil manželský pár ze Semilska. Okradl ho o několik desítek tisíc korun. Jen o den dříve došlo k další tragédii. A opět v Lázních Bělohrad. Z vraždy babičky, matky a dvouletého dítěte policie obvinila přítele mladší z žen, který byl při zadržení pod vlivem drog.

Vražda u Lázní Bělohrad
Manželé, kteří vraždili u Lánů, chtěli zabít i muže z Jičínska

Obyvatel Jičínska však šokovaly i další události. V podzemních rezervoárech s vodou v zámeckém parku byla ve druhé polovině října nalezena mrtvola muže. Verzí tohoto případu je několik, od nešťastné náhody po vraždu.

Jičínskem událost otřásla, ještě se totiž nevzpamatovalo z dubnového úmrtí dvou žen v sauně u Dvoreckého rybníka.

Ilustrační foto.
Ze smrti žen je vinen majitel sauny!

Další tragedie se odehrála v Lázních Bělohrad, kde 9. srpna pobodal senior souseda při kupování sena a ohrozil ho na životě.

Svůj život pak nešťastně zakončila Slovenka, která se koncem srpna zřítila z hradeb peckovského hradu.

Na hradě Pecka spadla žena z hradeb.
Mladá cizinka zemřela po pádu z hradu Pecka