Když k místu dorazily hlídky strážníků, muž už byl na střeše. „Vyzvali jsme ho amplionem, aby slezl dolů a vyrozuměli hasiče. Muž nejprve na naše výzvy nereagoval, pak ale sám sestoupil zpátky na chodník,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Muž se chvěl po celém těle, mluvil nesouvisle a zadrhával se. „Uklidnili jsme ho a řekl nám, že první výzvy neslyšel, protože měl sluchátka v uších. Na střechu vylezl, protože se prý chtěl rozhlédnout po celém městě,“ sdělil Ghanem.

Zdravotníci, kteří zkontrolovali mužův zdravotní stav, prohlásili, že je fyzicky i duševně v pořádku. „Jeho chování pomohla vysvětlit dechová zkouška. Nadýchal 2,25 promile alkoholu,“ vyčíslil Ghanem.

Dvoudenní hudební festival Létofest zakončila v sobotu večer na brněnském výstavišti známá kapela Kabát.
Davy fanoušků uvedl do varu Kabát i úmorné vedro. Ochladili se pod sprchou

Mladík se za své chování omluvil a uznal, že udělal klukovinu. „Usoudili jsme, že se dostatečně vytrestal stresem, který při šplhání ze střechy podstoupil. Na budově ani na lešení žádnou škodu nezpůsobil,“ dodal mluvčí strážníků.

Policisté přistihli na silnicích v Brně a okolí do nedělního rána šest řidičů pod vlivem alkoholu, jeden byl pod vlivem drog.

Pár facek padlo v sobotu při konfliktu dvou horkokrevných řidičů. „Událost skončila bez újmy na zdraví. Jediný šrám utrpělo jedno z aut, které má prokopnutý blatník,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Vrtulník převážel motorkáře do nemocnice v pátek vpodvečer po srážce s autem u obce Lesní Hluboké.
Při předjíždění narazil do protijedoucího motorkáře. Švýcar v nemocnici zemřel

Kromě toho řeší policie dvě krádeže peněz ze stanů i jednu krádež peněz z hotelu. „V Brně zmizely dva výfuky z motocyklů,“ zmínil v neděli ráno Šváb.

Alkoholovou rekordmankou byla v noci na neděli jedenačtyřicetiletá žena posedávající u restaurace na Halasově náměstí. „Nadýchala 3,5 promile a chvílemi ztrácela vědomí. Sanitka ji odvezla do nemocnice,“ informoval Ghanem.

V sobotu kolem desáté hodiny večer strážníci také přistihli mladého Slovince, jak se v Křížové ulici pokouší vyvrátit dopravní značku. „Alkohol jej však neposílil, jak si myslel. Značku nepoškodil a strážníkům se přiznal,“ popsal Ghanem.

Cizinec zaplatil za své provinění tisícovou pokutu.

Vysokozdvižný vozík na nákladním autě začal hořet v sobotu kolem třetí hodiny odpoledne v brněnské ulici Dornych.
Požár vysokozdvižného vozíku zalarmoval hasiče na Dornych. Škoda? Dva miliony