„K nehodě došlo v sedm hodin ráno na silnici I/57 Třemešná-Rudíkovy. Řidič osobního vozidla z dosud nezjištěným příčin narazil zezadu do traktoru s návěsem, auto skončilo mimo vozovku. Při nehodě došlo k těžkému zranění spolujezdce, který bohužel na místě svým zraněním podlehl.

Řidič utrpěl těžká zranění a letecky byl transportován do nemocnice v Ostravě,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů. „K nehodě vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Krnov, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů Město Albrechtice. Traktor táhl v cisterně 25 tisíc litrů kapalného výpalku z lihovaru. Hasiči vyprostili zraněného řidiče fiatu (54 let) i jeho spolujezdce (52 let), který nehodu nepřežil.

Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem,“ informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že kvůli poškození výpustného ventilu plné cisterny unikl do půdy její kapalný obsah, který původně směřoval do bioplynové stanice. Hasiči informovali o nehodě havarijní službu České inspekce životního prostředí a dispečink státního podniku Povodí Odry.

Příčiny a okolnosti této tragické události prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. „U řidiče traktoru byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla, vzhledem k jeho zranění, nebylo možné provést dechovou zkoušku a byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

Komunikace byla v obou směrech uzavřena do 9 hodin a policisté odkláněli osobní vozidla přes obec Rudíkovy. Na místo byl povolán také policejní intervent, který poskytuje pomoc pozůstalým,“ doplnila policejní mluvčí.

Silnice byla zprůjezdněna v obou směrech po jedenácté hodině.

Ilustrační foto.
Ujet od nehody? Dostaneme vás! vzkazuje moravskoslezská policie zbabělým řidičům
Řidič u Staré Vsi ucítil náraz a předpokládal, že zavadil o kus ledu. Když po pěti kilometrech zastavil, aby zkontroloval co se stalo, nestačil se divit. Z nárazníku na něj koukal k smrti vyděšený pejsek.
Chudák pes po srážce jel pět kilometrů zaklíněný v autě