Ve středu odpoledne přijali strážníci městské policie telefonát, týkající se podivného chování člověka, pohybujícího se v okolí Flory na pražských Vinohradech. Muž v kraťasech a pantoflích poklidně kráčel Jičínskou ulicí a bez jakékoli zjevné emoce občas rozbil některou z výloh, které míjel. 

Labuť se vydala na procházku po mostě Legií, strážníci ji vrátili dolů k vodě.
VIDEO: Labuť se vydala na promenádu po mostě Legií, strážníci jí špacír zhatili

K devastování skleněných výplní používal ostré klempířské kladivo, které se k danému účelu více než skvěle hodilo. Ve chvíli, kdy v klidu zahnul do Slezské ulice, aniž to tušil, už se ale jeho čas krátil. Se zapnutým majákem se blížila policejní hlídka s poměrně slušným popisem. V listopadu se krátké kalhoty a pantofle příliš nenosí. V Čáslavské ulici byl nakonec muž dopaden a k činu se přiznal.

Zdroj: Youtube

Zasahujícím policistům řekl, že byl nervózní a potřeboval se uklidnit. „Klempířské kladivo, které měl schované v kapse bundy, strážníkům předal. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byl 25letý muž předán státní policii,“ sdělila k případu mluvčí pražské městské policie Jiřina Ernestová. Závěrem budiž řečeno, že příště by ve slabé chvilce bylo přinejmenším levnější použít antistresové omalovánky.

Ilustrační foto.
Dali si „pauzu od všeho“? Ne, tragédie. Policie našla mrtvou ženu, muž se zabil