Pazderka z Limberského podle obžaloby postupně vylákal celkem 5,195 milionu. Tvrdil mu, že peníze použije na nákup luxusních aut, která pak se ziskem prodá. „Fotbalistovi sliboval zhodnocení peněz, ale už od začátku mu je neplánoval vrátit a nereagoval ani na jeho urgence,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně. Připravit o peníze měl Pazderka Limberského i poté, co mu nabídl zprostředkování opravy luxusního Bentley, s nímž fotbalista boural v roce 2015 v Praze. Hráč mu proto poslal jako zálohu 1,5 milionu. Pazderka ale podle spisu zaplatil firmě, která opravu prováděla, jen přes 1,1 milionu. Zbývající peníze nevrátil, Limberský navíc musel ještě sám doplatit za opravu dalších 300 tisíc. Fotbalového obránce podle státní zástupkyně obžalovaný připravil navíc ještě o 55 000 korun, za něž sliboval nové zimní pneumatiky na opravovaný vůz.

Podvodně Pazderka podle obžaloby obral o peníze i Daridu. Fotbalistovi slíbil zprostředkování prodeje jeho luxusního vozu BMW za víc než milion korun. Auto nakonec prodal za 900 tisíc, hráči ale odevzdal jen část peněz.

Oprava 1,1 km dlouhého úseku od Bílé Hory do Zruče zahrnuje rekonstrukci silnice a její rozšíření, výstavbu opěrných zdí, úpravu odvodnění, instalaci svodidel a dopravního značení.
Plzeňský kraj získal peníze na opravy silnic II. a III. třídy

U soudu Pazderka vinu odmítl a tvrdil, že Limberský chtěl od něj půjčovat na hazard. „Nikdy jsem si od něj na hazard nepůjčil. A není pravda, že bych v hernách trávil každý den a noc – nejsem žádný gambler a navíc jsem 11 měsíců v roce na hřišti,“ reagoval fotbalista s tím, že Pazderku považoval za kamaráda.

Soudní líčení se táhlo bezmála dva roky, teď padl verdikt. „Krajský soud v Plzni uznal obžalovaného vinným ze spáchání pokračujícího zločinu podvodu a přečinu zpronevěry. Soud mu uložil souhrnný trest odnětí svobody v trvání sedmi let se zařazením do věznice s ostrahou a trest zákazu činnosti spočívající v zákazu výkonu funkce statutárního orgánu či člena statutárního orgánu v obchodních korporacích a družstvech na dobu pěti let,“ řekla mluvčí soudu Jana Durná. Dodala, že Pazderka musí Limberskému nahradit škodu ve výši 5 449 000 Kč a Daridovi ve výši 800 000 Kč. Rozsudek je nepravomocný.

Jan Hájek z Jezné na severním Plzeňsku pracuje jako bednář v Prazdroji.
Stále častěji platí heslo, že řemeslo má zlaté dno, říká plzeňský bednář