Polský řidič nereagoval na pokyny policistů k zastavení a ujížděl. Hlídka ho začala pronásledovat a do akce se zapojily také další autohlídky. 

Po projetí Havířovem Polák zamířil na Těrlicko a nabral směr Český Těšín. V těrlické místní části Kostelec došlo ke kolizi s policejním vozidlem. 

Policisté tam zadrželi jak řidiče, tak jeho posádku. 

Jak se ukázalo, řidič byl pod vlivem drog. 

"V sobotu okolo půl druhé hodiny ranní si policisté speciální pořádkové jednotky na třídě. 17. listopadu v Karviné všimli rychle jedoucího osobního vozidla značky Peugeot. Policisté se vozidlo pokusili zastavit, na což však řidič nereagoval a začal ujíždět směrem na Havířov. Pronásledovaný řidič ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a na zvukové a světelné výzvy s nápisem STOP nereagoval. Celé pronásledování skončilo přibližně po dvaceti minutách v obci Těrlicko, kde řidič najel na chodník a následně byl zablokován policejním vozidlem. Muž z vozidla začal utíkat a po krátkém pronásledování byl policisty omezen na osobní svobodě. U muže byla nalezena zbraň (plynová pistole) a nůž. Muž se dobrovolně podrobil orientačnímu testu na zjištění přítomnosti omamných nebo psychotropních látek s pozitivním výsledkem, následné lékařské vyšetření odmítl," informoval policejní mluvčí Petr Směták. 

Po zloději zůstaly v silnici otevřené kanálové vpusti.
Pozor na kanálové pasti, zloději ukradli kanálové mříže