Jak se později ukázalo, mužem s nechutnými choutkami byl šestatřicetiletý Opavan. Svůj první cíl si vytipoval před koncem listopadu v Pivovarské ulici poblíž Obchodního domu Breda. Krátce po šesté hodině ranní se tam potají přikradl k nic netušící dvaačtyřicetileté ženě, které „nechtěný gentleman“ posléze počal šmátrat po těle.

Naprosto šokovaná oběť okamžitě začala volat o pomoc, opavský zvrhlík ovšem svého jednání zanechal, až když kolem projížděl náhodný cyklista. Následně utekl pryč. Po tomto skutku si dal dotyčný na několik dní pauzu a do „díla“ se opět pustil začátkem prosince.

Tentokrát na sídlišti v Kateřinkách v Ratibořské ulici využil momentu překvapení před jedním z panelových domů, kde se nacházela sedmadvacetiletá žena. Znovu k ní přistoupil zezadu a pak ji neváhal osahávat.

Ilustrační foto.
Super! Opava zvládla zápas v Kolíně

I v tomto případě následoval křik a volání o pomoc, které pachatele donutilo k rychlému ústupu.

Za své chování ovšem bude pykat. Obtěžované ženy totiž vše nahlásily policii a kriminalisté se pustili do pátrání. K dispozici měli popis muže a během tohoto týdne se jej povedlo najít a zadržet. Pachatel je obviněn z výtržnictví. Dvojice obtěžování ovšem v jeho případě nemusí být konečným číslem.

„Žádná z žen nebyla zraněna. Jednání vždy trvala několik vteřin. Není však vyloučeno, že existují další poškozené. Z toho důvodu je možno kontaktovat polici na telefonním čísle 974 737 651,“ komentoval tiskový mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Ilustrační foto
Mladí opouštějí náš region. Jak je tady udržet? Jde to vůbec?
Otevřené mosty na Rudné ulici, 9. prosince 2018 v Ostravě.
Rudná ve směru z Ostravy na Havířov se po devíti měsících opět otevřela