„Tato osoba může přispět k objasnění skutku, na který trestní zákoník pamatuje trestní sazbou odnětí svobody až na osmnáct let. Tento muž 20. ledna 2018 cestoval v tramvaji číslo 8, a to ze zastávky městské hromadné dopravy Telekomunikační škola na zastávku Svinovské mosty, kde krátce po šesté hodině ranní vystoupil,“ uvedl Richard Palát z ostravské policie s tím, že případ je kvalifikován jako zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Ilustrační foto.
Taxikáři chtějí na Výškovickou, mají smůlu. Stejně jako popeláři

Trest až do výše osmnáct let lze u tohoto trestného činu ukládat ve třech situacích. Pokud pachatel způsobí těžkou újmu na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt, spáchá-li čin v úmyslu získat prospěch velkého rozsahu, nebo spáchá-li takový čin ve spojení s organizovanou skupinou působící ve více státech.

Muž je ve věku 45 až50 let, štíhlé postavy, delších vlasů, v uších má náušnice. Na sobě měl červenou bundy s tmavými prvky pod rukávy a modré rifle. Informace lze sdělit na linku 158.

Násilníci zachyceni na záběrech .
Kamery v Ostravě? Postrach zločinců! Mladí agresoři díky nim opět dopadeni

POMOCNÍCI
Policie věří, že někdo muže na záběrech pozná, případně se dotyčný sám přihlásí. Zveřejněné kamerové záznamy pořízené v ulicích nebo v prostředcích městské hromadné dopravy v minulých týdnech a měsících pomohly moravskoslezských policistům objasnit hned několik závažných případů.

Strážníci se v pondělí objevili například na přechodech poblíž základní školy v ulici 30. dubna v Moravské Ostravě.
Strážníci začali dávat pozor na roztěkané žáky