„K jeho dopadení přispěli i lidé, kteří po zveřejnění začali volat na linku 158 informace o pohybu podezřelého z místa činu," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. 

Městský soud v Praze projednával rozsáhlou kauzu vražd, daňových úniků, podvodů a zpronevěry, jíž vévodí nález těl dvou zavražděných lidí ve stodole v Záhornici na Nymbursku z října roku 2013. Na snímku jeden z pěti obžalovaných Josef Šimek.
Ke dvěma záhornickým vraždám patří ještě třetí, znělo u soudu

Pražští policisté se vraždou dvaačtyřicetileté prodavačky v nákupním centru v Letňanech zabývají už od úterý. Ve večerních hodinách bylo její tělo nalezeno v zázemí jednoho z obchodů s oblečením. Podle dosavadního vyšetřování přišel pachatel do obchodu a převlékl se zde do nových šatů, pak ženu zavraždil. Z pokladny si vzal zatím nezjištěný obnost peněz. Z obchodu potom odešel. Ve středu o případu informovala policie na svých stránkách. 

Muže zachytily kamery 

Podezřelého muže vě věku asi třiceti let zachytily kamery. K identifikaci podezřelého by mohlo pomoci i oblečení a hodinky, které muž v obchodě zanechal. Jednalo se o plísňové džíny značky Croop Denim, červenou flanelovou košili značky Mustang, černé tenisky značky DC, hodinky Daniel Klein a kšiltovou čepici tmavé barvy značka Mark and Spancer. Podezřelý na místě také zanechal atypický zapalovač červené barvy s nápisem „Sex instructor – first lesson free!“ uvedla Policie na svých stránkách.  Muž z obchodu odešel v novém pánském obleku značky Otto Berg a v polobotkách téže značky.

Místo činu. Ilustrační foto.
Říjnová vražda vzešla z náhodného setkání