V krvi měl více než dvě promile alkoholu. Když vystřízlivěl, čekalo ho o den později obvinění. 

„Muž je podezřelý, že se za užití pohrůžky násilí vůči zaměstnankyni provozovny zmocnil finanční částky ve výši zhruba jedenáct tisíc korun. Z místa poté odešel,“ uvedla k případu mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Po stopách pachatele se vydali policisté, kteří měli k dispozici jeho detailní popis. Záhy jej dopadli. U sebe měl ještě uloupené peníze. Při útěku odhodil část oblečení, kterou ale kriminalisté zajistili. 

Při nehodě ve Staré Vsi nad Ondřejnicí skončilo vozidlo ve stromě.
Dvě vážné nehody na Ostravsku si vyžádaly celkem šest zraněných

Samotné přepadení se naštěstí obešlo bez zranění. Deníku to potvrdil mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Jak dodal, Fortuna při podobných mimořádných událostech s policií úzce spolupracuje. Mimo jiné jí předává videozáběry.

„Všechny pobočky jsou vybaveny kvalitním kamerovým systémem,“ zdůraznil Šrain s tím, že podobná přepadení patří v posledních letech k výjimečným.

Z původních čtyř a následně dvou variant zbyla už jen jedna. Vedla by od Slovanu ulicí 17. listopadu k Duze  a po Průběžné ulici dále ke Globusu.
Nová tramvajová trať: Ze čtyř tras zůstala jediná. Poruba chce oživit Duhu

Svou roli sehrávají nejen moderní zabezpečovací a monitorovací zařízení, ale také skutečnost, že sázkové kanceláře v České republice nechávají na svých pobočkách jen nezbytně nutnou provozní hotovost.

Lupiči si tak odnesou maximálně několik málo tisíc korun, případně utečou s nepořízenou. I přesto se na takový čin vztahuje sazba od dvou do deseti let vězení.

Pokud dojde k těžkému zranění personálu, což může být i posttraumatická stresová porucha, sazba se zvyšuje na pět až dvanáct let. 

V pondělí 18. září sesunula část gabionové stěny u silnice I/11.
Zborcená zeď u Hrabyně: nikdo neví, co se stalo