Už při příjezdu první jednotky se z oken valil hustý černý kouř. Hasiči proto ihned zahájili hasební práce a vydali se prozkoumat vnitřek domu. Během průzkumu hasiči nalezli první osobu, kterou ihned vynesli ven z domu a zahájili její resuscitaci, neboť nejevila žádné známky života.

Ilustrační foto.
Přijďte na filmové lahůdky. V Karviné začíná příští týden hrát letní kino

"Při pokračujícím průzkumu druhá skupina hasičů nalezla ve vedlejším pokoji druhou osobu, kterou taktéž okamžitě vynesli ven a poskytli ji předlékařskou pomoc. Osoba byla při vědomí a s hasiči komunikovala. Zasahující lékař muže uvedl do umělého spánku, zajistil dýchací cesty pacienta intubací a provedl převedení na přístrojem řízenou ventilaci. Poté si pacienta převzali do péče záchranáři," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat během dvaceti minut, dalších 40 minut jim trvala celková likvidace.

Složitá je dopraví situace v centru Orlové. U nemocnice začala oprava kruhového objezdu u tamní nemocnice a vjezdu na sídliště V. etapa. Jezdí se kyvadlo na semafory.
U orlovské nemocnice stojí kolony aut. Rekonstruuje se křižovatka

"Kriminalisté a policejní specialisté poté místo požáru ohledali, zajistili stopy, které budou vyhodnocovat. Příčinu úmrtí určí nařízená pitva," uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že další okolnosti a příčinu požáru zjišťují karvinští kriminalisté ve spolupráci s hasiči.

Na místě zasahoval také policejní intervent, který poskytoval pomoc pozůstalým.

Hraniční přechod mezi Českým Těšínem a polským Těšínem.
Změna! Při cestě z polského Slezska budou nutné testy na covid-19