„Osmapadesátiletý cizinec, který přicestoval do Prahy z Caracasu přes Istanbul, byl celníky vytipován na základě provedené rizikové analýzy daného letu. Prvotní podezření na pašování drog celníkům potvrdily kontrolní stěry z rukou pašeráka s pozitivní reakcí,“ sdělila tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárka Miškovská.

Ani při důkladné prohlídce zavazadla a osobní prohlídce cestujícího nebyly nalezeny žádné drogy. Proto bylo provedeno v nemocničním zařízení CT vyšetření, které podezření na pašování drog potvrdilo.

Ilustrační foto.
Policie zadržela dvanáct přistěhovalců i jejich převaděče. Cestovali v kamionu

„Postupně z těla pašeráka vyšlo 19 kontejnerků různých velikostí naplněných bílou tekutinou. Chemická látka při provedení detekční zkoušky pozitivně reagovala jako kokain. Celková hmotnost všech kapslí byla 812,3 gramu,“ dodala tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárka Miškovská.

Prezervativ naplněný tekutým kokainem.Prezervativ naplněný tekutým kokainem.Zdroj: Celní správa ČR

Jestli byla droga určena pro distribuci na českém trhu či v jiné zemi je zatím předmětem dalšího šetření. Podle Mikšovské je v České republice tento způsob pašování tekutého kokainu v těle pašeráka zcela ojedinělý a jedná se dokonce o první takový případ u nás.

Policejní silniční kontrola řidiče v ulici Nad Vodovodem v Praze 10.
Nervózní řidič na sebe upozornil: nevlastnil řidičský průkaz a převážel pervitin

„Cizinec byl předán policejnímu orgánu Generálního ředitelství cel a následně Policii ČR a s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ sdělila tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně Šárka Miškovská.