Deník mák dispozici kamerový záznam, ze kterého je patrné, jak celý konflikt vznikl. Do herny přichází muž, který se slovně otře o muže snědší pleti sedící u stolu nejblíže dveřím. Při odchodu ještě do jednoho z nich na židli strčí. To trojici mužů rozzuří. „První útok nastal, když muž vychází ze dveří herny. Byl zezadu napaden těmito muži," řekl vyšetřovatel Tomáš Kurka.

Konflikt na chodbě herny je však zažehnán. Ovšem jen dočasně. Vzápětí se strkanice a rány pěstí odehrávají přímo na noční nymburské ulici. „Jeden z útočníků si během rvačky odskočil domů jen pár desítek metrů pro tyč, kterou vzápětí při útoku použil," uvedl Kurka.

Původně provokatér, nyní už oběť surového bití utrpěl mnohačetná zranění po celém těle. Útočníci byli tři. Nejagresivněji si počínal právě muž s tyčí. Zajímavostí je, že jedním z dalších aktérů bitky byl i jeho otec.

„Tři muži si vyslechli obvinění z trestného činu výtržnictví. Muž s tyčí, který se choval nejagresivněji, si vyslechl i obvinění z trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

'Byl to rasista a provokoval'

Deníku se podařilo se dvěma útočníky po sdělení obvinění mluvit. Šlo právě o otce a syna. Mladší z nich se s novináři bavit nechtěl. Otec připustil, že byl útok přehnaný. „Byl to rasista a provokoval. A u nás hrál roli i vypitý alkohol," řekl při cestě z policejní služebny nejstarší z útočníků, kterému je 41 let. Synovi je 20, třetímu agresorovi 22.

Útoky kolem heren se v poslední době na Nymbursku množí. Jen před několika dny jsme informovali o brutálním útoku skupiny mladíků před klubem v Lysé nad Labem. Muž se zastal slovně napadené přítelkyně. Následně dostal rány pěstí do obličeje a na zemi směřovaly kopy útočníků i na jeho hlavu.

Čtěte také: Opilí mladíci zkopali v Lysé nad Labem muže, který se zastal urážené přítelkyně