Neštěstí se stalo vloni 2. března. Bandová se svým nevidomým otcem, který přišel o zrak kvůli cukrovce, přijela tramvají na zastávku U Práce. Po vystoupení s ním chtěla přejít na chodník, směrem k Americké třídě. Jenže podle obžaloby šla mimo přechod pro chodce a s tátou, o něhož se roky poctivě starala, vešla do jízdní dráhy kamionu. „Před vstupem do vozovky se nepřesvědčila, zda ji může spolu s nevidomým otcem bezpečně přejít,“ uvedl v obžalobě státní zástupce.

Jiří Prima u plzeňského okresního soudu.
Metač výkalů znovu před soudem. Pobodám vás nůžkami, vyhrožoval malým dětem

„Paní si nevšimla, že se kolona již dává do pohybu. Podle mě se vůbec nerozhlédla a vstoupili do vozovky mimo přechod. Když jsem spatřila, že se na ně řítí kamion, tak jsem strhla vnuka, aby to neviděl,“ popsala u soudu očitá svědkyně. Řidič kamionu Milan L. řekl, že jel v levém pruhu, neboť se brzy chystal odbočit, a že zastavil na červenou. Když padla zelená a auto před ním se rozjelo, šlápl na plyn a začal se také rozjíždět. Uslyšel křik a viděl vedle běžící ženu. Myslel, že křičí, že má pod autem tašku, ale pak pochopil, že tam má taťku. Ihned zastavil a pak na pokyn lidí ještě couvl.

Odročené líčení

„Vůbec netuším, jak se mi dostali pod auto, žádný náraz jsem necítil,“ řekl kamioňák. Dodal, že jeden z pozůstalých ho chtěl napadnout. „Rozběhl se na mě, ale policista ho strhl k zemi, nasadil mu pouta a odvedli ho. Mě schovali do sanitky,“ vzpomínal Milan L. U soudu připustil, že může nést část viny, neboť se měl lépe rozhlédnout, a obžalované se za smrt jejího otce omluvil.

Klára Bandová u plzeňského soudu.Klára Bandová u plzeňského soudu.Zdroj: Deník/Milan Kilián

Bandová u soudu řekla, že si pamatuje, že vystoupili a pak až to, že její otec ležel pod kamionem a byl v bezvědomí. Mezitím nic. Policistům ale dříve uvedla, že si myslela, že je na přechodu, kde svítí zelená. Vinu necítí, za tragédii podle ní může řidič kamionu.

Policie vyšetřovala v pondělí okolnosti nedělní střelby na statku v Bohušovicích nad Ohří
Střelba na statku, pro zraněnou letěl vrtulník. V pozadí je spor o dědictví

Líčení bylo odročeno na konec května, kdy byl měl padnout rozsudek. Ženě hrozí až šestiletý nepodmíněný trest. V obdobných případech ale bývají nejčastějším trestem podmínky.