Skupinu vedl muž, který pěstování a prodeji marihuany věnoval poslední čtyři roky. „Dodával potřebné materiály, včetně semen a hnojivoa. Po sklizení rostliny nebo sušenou hmotu odebral. Paradoxní je, že šéf skupiny je na marihuanu alergický,“ uvedl ředitel územního odboru Brno-venkov Jaromír Novotný.

Opilý vandal poničil před blanenskou radnicíc sloupek.
Drahý vtípek. Opilý mladík vyvrátil sloupek, zachytila ho policejní kamera


Pro muže pracovala více než desítka spolupachatelů. „Kilogram marihuany prodávali za šedesát tisíc korun. Pěstitelům skoro neplatil, někdy jim ponechal něco z vypěstované drogy, nebo dostali symbolickou částku,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Získané drogy putovaly především do zahraničí. „Odváželi je do Polska nebo na Slovensko. V malém množství pak skončila zakázaná látka i na Brněnsku,“ dodal Malášek. Šesti s patnácti osob zadržených při razii hrozí odnětí svobody v délce od dvou do deseti let.

V pátek začal okresní soud v Litoměřicích projednávat kauzu šikanovaného vězně. Dozorci Miroslav Hubka (šedé sako) a Jaroslav Nepovím (černý oblek) z vazební věznice měli podle obžaloby šikanovat a týrat vězněného cizince.
Obvinění dozorci tvrdí, že Lotyše v litoměřické věznici nezbili