„Tedy, já ho znám. Je to čiperný človíček, ale chtít skočit do rozjetého auta skoro v devadesáti? To je teda frajer," zhodnotil poslední akci zásadského důchodce starousedlík. A stáli u něj všichni svatí. „Muži jsme ošetřili drobná poranění. Měl zhmožděniny, ale žádnou kost zlomenou," potvrdil mluvčí krajských záchranářů Michael Georgiev.

Vozidlo střelců.
VIDEO: Pro zábavu stříleli z auta do lidí. Policii však chybějí důkazy

A co se vlastně stalo tento týden ve středu večer? Sedmaosmdesátiletý muž na místní svažité silnici svůj starší vůz jistil dlažební kostkou před kolem místo toho, aby zatáhl ruční brzdu.

„Sehnul se pro ni, odstranil ji a chtěl nastoupit, jenže auto se samovolně rozjelo. Ještě chtěl naskočit," popsala průběh nehody policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Pomalu jedoucí auto ale muže srazilo na silnici. Než stihlo nabrat rychlost, najelo na podezdívku nedalekého domu a převrátilo se na bok. „Jinak by vjelo na hlavní silnici, kde je velký provoz," doplnila mluvčí.

„Vůbec jsem tomu nemohl uvěřit. Ani jsem nedýchal. Vypadalo to shora, že jej zadní kola přejela. On se prostě hned zvedl a začal vstávat. To je jak ve filmu Vesničko má středisková, kde kombajn přejel Rudolfa Hrušínského," vylíčil svědek události. Přestože záznam zachycuje mužovu pomalejší nejistou chůzi, nebylo to vlivem alkoholu. „Výsledek dechové zkoušky byl negativní," potvrdil Sochorová.

Zdroj: Youtube

Video je přetočené z bezpečnostní kamery, nelze tedy autora osočovat, že neposkytl první pomoc na místě, protože se k záznamu z kamery dostal až následně po nehodě - pozn. red.

Za takový kousek se ale senior bude policistům, kteří tuto dopravní nehodu šetří, odpovídat a odejde zřejmě s blokovou pokutou. Škodu způsobil odhadem za tři tisíce korun. Nemusí ale platit výjezd hasičů. Vedle profesionálů z Tanvaldu přijeli k nehodě do Zásady i jejich dobrovolní kolegové z Maršovic.

„Hasiči muži poskytli první předlékařskou pomoc, vzápětí dorazili zdravotníci. Mimo dalších povinností po zdokumentování nehody policisty převrátili vozidlo zpět na kola a odtáhli na odstavnou plochu," popsala zásah mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Den otevřených dveří přilákal na čáslavskou vojenskou základnu desetitisíce návštěvníků
Letadla i bojová technika. Na čáslavskou vojenskou základnu dorazily tisíce lidí