„Komisař kriminální policie obvinil devětadvacetiletého muže ze Zlínska a firmu sídlící na Zlínsku,“ potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nešťastná party se ve slušovické diskotéce Sud konala v neděli 30. října 2022. Obviněný muž jako jediný jednatel společnosti, organizátor a člen ochranky na diskotéce podle policistů neučinil odpovídající bezpečnostní opatření a nedodržel maximální kapacitní omezení vstupu osob. „Do prostor o maximální kapacitě 280 osob pustil minimálně čtyři sta návštěvníků, přičemž vstup do objektu nebyl nijak regulován,“ popsala mluvčí.

Záchranáři zasahují v noci na neděli 30. října 2022 na halloweenské party v Hudebním klubu Sud ve Slušovicích. V tlačenici se tady zranilo osm mladých lidí.
V tlačenici na halloweenské party ve Slušovicích se zranilo osm mladých lidí

Důsledkem byla kritická situace, která vznikla na schodišti mezi 1. a 2. patrem objektu, kde se setkalo velké množství návštěvníků, kteří chtěli buď vstoupit dovnitř, nebo ven. „Tím si zcela znemožnily pohyb, což u některých vyvolalo paniku, dechovou tíseň, ztrátu vědomí, přičemž někteří návštěvníci spadli a jiní po nich šlapali,“ vylíčila Kozumplíková.

Dívka a mladík byli v ohrožení života

Osmnáctiletá dívka utrpěla těžkou újmu na zdraví a patnáctiletý hoch utrpěl vážnou poruchu zdraví. Oba byli v přímém ohrožení života.

Dalších deset účastníků ve věku od patnácti do devatenácti let utrpělo různé druhy zranění a psychických potíží. „Vzniklo tím u nich riziko těžké újmy na zdraví a jenom díky shodě příznivých okolností k takové újmě nedošlo,“ poznamenala mluvčí.

Hudební klub Sud ve Slušovicích po halloweenské party, při níž se v noci na neděli 30. října 2022 zranilo osm mladých lidí.
Panika na slušovické diskotéce. Nemohli jsme dýchat, lidé omdlévali

Podle kriminalistů tedy jednatel firmy způsobil obecné ohrožení tím, že vydal lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví a porušením důležité zákonné povinnosti způsobil těžkou újmu na zdraví. Stejně se provinila také firma jako právnická osoba.