V bytě ve třetím patře, kde se neštěstí odehrálo, se podle nepotvrzených informací konala oslava narozenin, na kterou dorazilo několik studentů porubského gymnázia. Mrtvý mladík patřil k hostům. Policie se k případu zatím nevyjádřila. Úmrtí chlapce bez bližších podrobností potvrdili záchranáři.

„Šlo o sedmnáctiletého mladíka. Měl mnohočetná poranění, dominující bylo poranění hlavy. Zahájili jsme resuscitaci, která trvala zhruba půl hodiny. Lékařka však konstatovala smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Ilustrační foto
Tramvaj v Ostravě srazila chodce. Bojuje o život

PÁD

Případ vyšetřuje policie, která zjišťuje okolnosti tragédie. V pondělí odpoledne k domu dorazili kriminalisté v doprovodu hasičů s výškovou technikou. Zda prováděli vyšetřovací pokusy nebo podrobněji zkoumali místo tragédie, není jasné.

Lidé v domě jsou z události v šoku, někteří se o neštěstí dozvěděli až od nás. „Cože? To je hrozné, vůbec jsem o tom nevěděla,“ řekla Deníku jedna z nájemnic. Další jen potvrdila, že k události došlo. „Vím, že se tady všude svítilo, byli tu záchranáři a policisté, ale více nevím,“ řekla obyvatelka domu.

Bývalý exekutor Čeněk B. byl odsouzen k šesti rokům vězení.
Z exekutorského bosse se stal mnohamilionový defraudant

Deník mluvil s mužem, který vše sledoval z balkonu protějšího domu. „Samotný pád jsem neviděl, viděl jsem však, jak se záchranáři toho kluka snaží oživit. Měl ošklivé zranění, bohužel mu už nedokázali pomoci,“ řekl muž. Podle něj se určitě nejednalo o sebevraždu. „Dopadl na hlavu, pokud by sám skočil, reflexivně skočí po nohou. Tady to však bylo zcela jinak,“ řekl muž s tím, že v uvedeném bytě nebyly mejdany nic výjimečného.

OSLAVA

Kolik lidí se oslavy zúčastnilo, není jasné. „Když se to stalo, tak část prý utekla, ven vyběhli dva kluci, kteří pořád někam telefonovali, hlavně ten, který na akci poskytl byt,“ dodal svědek.

Policie si již údajně vyžádala záznamy z kamerových systémů z okolních domů, které mohly pád zachytit.

Zdeněk Pohlreich, jeden z nejznámějších kuchařů v Česku. Ilustrační foto.
Druhý Pohlreich? Asi ne! Kvalitní kuchaři u nás chybí, mladí se do oboru nehrnou

Případný vliv alkoholu nebo drog byl měla potvrdit či vyvrátit nařízená pitva.

Mrtvý mladík, jenž navštěvoval předposlední ročník gymnázia, patřil podle informací Deníku k výborným studentům. Pravidelně se zúčastňoval olympiád a soutěží, v nichž obsazoval přední místa.