K nehodě došlo u autobusové zastávky na křižovatce hlavní silnice s odbočkami na Chlumec a Chabařovice. Těsně před ní zde pravděpodobně zastavil linkový autobus, ze kterého vystoupila skupina osob, které směřovaly na noční směnu v přilehlých továrnách. Do skupiny najel motorkář, kterého následně přejelo osobní auto.

Přesný průběh nehody ovšem není zatím podle policie možné popsat. "Mohu potvrdit úmrtí dvou osob, kterými jsou motorkář ve věku 28 let a chodec ve věku 23 let. Navíc další dva lidé byli zraněni. Policie vyšetřovala na místě několik hodin. Vzhledem ke složitosti situace zatím není možné popsat přesně průběh nehody a její příčinu. To je v dalším šetření policistů," uvedla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Místo tragické nehody u Chlumce.Zdroj: Deník/Richard Köhler

Místo tragické nehody.

Kromě dopravních policistů na místo nehody dorazili také policejní psychologové. "Pomáhali lidem, kteří nehodu viděli na vlastní oči a momentálně pracují s rodinami postižených," doplnila ve čtvrtek ráno Hyšplerová.

Ilustrační foto
Za ústeckým Forem srazilo auto motorkáře. Dva lidé skončili v nemocnici

Plné ruce práce měli na místě také záchranáři. „Chodec utrpěl velmi vážná zranění, na místě ho lidé laicky resuscitovali, po příjezdu v resuscitaci pokračovali profesionální záchranáři několik desítek minut. Přes veškerou snahu se ho nepodařilo oživit,“ popsal mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Velmi vážná zranění utrpěl i motorkář. Poté, co spadl z motorky, ho ještě přejel osobní automobil. „Bohužel, ani jeho se po desítkách minut trvající resuscitaci nepodařilo zachránit,“ pokračoval Voleník.

Na místo dorazily celkem čtyři sanitky záchranné služby. Kromě chodce a řidiče motocyklu totiž utrpěli středně vážná zranění další dva ze skupinky chodců. „Převezli jsme je do traumacentra Masarykovy nemocnice,“ informoval mluvčí záchranky.

Nehoda zaměstnala rovněž hasiče. "Na místo nás přivolala Policie ČR, abychom osvítili prostor. Používáme vysoký stožár s osvětlovacím balonem a sady reflektorů. Zároveň jsme v neosvětleném prostoru dohledávali případné další zraněné osoby, protože nebylo zřejmé, jestli z cestujících, kteří z autobusu vystoupili těsně před nehodou, nebyl sražen někdo další. To se naštěstí nepotvrdilo," uvedl za hasiče Milan Rudolf.

Dopravní nehoda u Chlumce.
Silnici mezi Chlumcem a Ústím uzavřela dopravní nehoda

Místo, kde se nehoda stala, je noční můrou řidičů i chodců. "Je to hrozné, ale už dávno tam měl být osvětlený přechod. Ráno když jezdíme do práce tak i když jsme v autě tři, jen jeden z nás si všiml že na silnici jsou lidé," mínila Lenka Bausteinová z Chlumce.

Od čtvrtečního rána se na místě tragické nehody objevují svíčky na památku tragicky zemřelých. Lidé zastavují, aby vyjádřili svoji pietu. Spoluhráči usmrceného chodce přivezli také podepsaný míč.