Pohřešovaný Tadeáš Z.Zdroj: Policie ČR

Zmizení ohlásila žena, jež uvedla, že se v místním lesoparku, kde byla na procházce, slunila. Následně na chvíli usnula a po probuzení již postrádala miminko i s kočárkem.

V pátek před 22. hodinou bylo pátrání po pohřešovaném Tadeášovi Z., narozeném v lednu 2020, zveřejněno v systému Dítě v ohrožení. 

Chlapec měl na sobě modré tričko s krátkým rukávem, teplé zelené dupačky na ramínka. Kočárek je značky Bebetoluka, má šedou barvu s hnědou rukojetí a spodek kočárku je černý. 

Pátrací akce. Ilustrační foto.
Policie našla tělíčko kojence z Mělnicka. Příčinu smrti určí pitva

Policie nemá nové poznatky, uvedla v sobotu pro ČTK policejní mluvčí Eva Hašlová. Na místě je poříční oddělení policie, ze vzduchu oblast prohledává dron. V blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy.

Kromě obou řek místem protéká také Hořínský potok, i jeho břehy policisté prohledávají. Podle Hašlové policisté dnes rozšířili oblast, kterou intenzivně propátrávají. Nyní se policisté zaměřují na okolí mostu Josefa Straky přes Labe. "Máme zde i potápěče, v současné chvílí probíhá propátrávání přilehlých vodních ploch a břehů," řekla Hašlová.

"Do současné chvíle nemáme žádné nové poznatky a i dnes budeme pokračovat v pátrací akci po pohřešovaném miminku," řekla ráno Hašlová. Bez nových poznatků byla policie i v poledne. 

Informace ke ztracenému kojenci přijmou policisté na lince 158, případně na kterékoliv policejní služebně.

Ilustrační foto.
Nehodu na dálnici D8 motorkář nepřežil
Ilustrační foto.
Alkohol záchranáře zaměstná i desetkrát za směnu
Hráz Orlické přehrady.
Na Orlické přehradě v rozmezí týdne zemřel další člověk