Brněnskému deníku Rovnost se podařilo získat vyjádření svědka, který byl v době přepadení přímo na místě. „Procházel jsem před bankou, najednou kolem mě proběhli policisté a běželi přímo k té bance. Bavil jsem se s policisty, které znám. Nějaký muž prý vyhrožoval tím, že má bombu a chce peníze,“ sdělil Karel Landa, který pracuje ve stánku na Zelném trhu.

U tragické nehody na silnici mezi Neslovicemi a Tetčicemi na Brněnsku zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.
Tragická nehoda u Neslovic: jeden mrtvý, jeden zraněný a uzavřená silnice

Policie zásah potvrdila. „Zasahovali jsme v jedné z brněnských bank v centru města. Nikomu se nic nestalo,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podezřelý podle Landy vypadal jako bezdomovec. „Přijela čtyři policejní auta a pak i auto s pyrotechnikem. Policisté vběhli do banky a muže během dvou minut zpacifikovali, naložili do auta a odvezli,“ dodal.

Letos na začátku října přepadla dvojice mužů zlatnictví v Běhounské ulici v Brně. Měli na sobě pracovní oblečení, oranžové reflexní vesty, helmy a roušky. Loupežné přepadení řešili policisté i na konci května v brněnském Komárově. Muž se zbraní v ruce si z místní pošty odnesl více než třicet tisíc korun.

Kouř z automobilů. Ilustrační foto.
Bezpečně i v noci. V Brně vznikla první učebnice jízdy autem za tmy