„Operační středisko vyslalo k požáru dřevěné chaty jednotky Hasičského záchranného sboru Domažlice a Sboru dobrovolných hasičů Chodov," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Požár hasiči dostali pod kontrolu do dvaceti minut od příjezdu na místo události. Na vyhledávání skrytých ohnisek hasiči použili termokameru," dodala Jakoubková. Požár hasiči zlikvidovali čtvrt hodinu po desáté hodině dopoledne.

Došlo ke zničení interiéru a vybavení chaty. „Škody byly předběžně vyčísleny na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc korun," vyčíslila hasičská mluvčí.

Případem se zabývají i policisté. „Oznámení o tom, že v obci Újezd – Pila hoří chata přijali policisté 8.47 hodin na tísňové lince 158. Na místo ihned vyjeli domažličtí policisté, kriminalistický technik a policejní psovod se služebním psem – specialistou na vyhledávání akcelerantů," říká domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté ohledali místo požáru, pořídili podrobnou fotodokumentaci a zajistili kriminalistické stopy. „Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, neboť existuje podezření, že dosud neznámý pachatel inicioval vznik požáru chaty," potvrdila policistka.

Ve stejné obci 9. října shořela i jiná chata. I u tohoto požáru mají policisté podezření na žhářství.

„Vyšetřování tohoto případu stále pokračuje. Cizí zavinění stále nebylo vyloučeno," uvedla na dotaz Deníku policejní mluvčí Brožová.