První případ se stal 12. června, třináctiletý kocour Kuba utrpěl střelné poranění do boku. Rána si vyžádala intenzivní antibiotickou léčbu u veterináře. Kocoura zřejmě někdo postřelil přímo na zahradě u domu.

Střelné poranění utrpěl i desetiměsíční kocour Black. Ten žije hned vedle prvního postřeleného kocoura. Na Blacka někdo vystřelil 23. června. Jeho majitel ho ráno vypustil z domu a když ho před polednem volal, našel ho na dvorku s vystřeleným okem. Zvíře trpělo velkými bolestmi. Majitel ho převezl k veterinářce, která kocoura operovala a nasadila další antibiotickou léčbu.

„Oběma případy se nyní zabývají kriminalisté semilského územního odboru, kteří v této souvislosti už zahájili úkony trestního řízení pro přečin týrání zvířat. Pachateli za něj hrozí pětiletý trest odnětí svobody. Pokud jste v Košťálově a jeho blízkém okolí viděli cokoliv podezřelého, co by nám nyní mohlo pomoci případ objasnit, ozvěte se na linku 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu Policie ČR,“ uvedla tisková mluvčí policie Ivana Baláková.

Ilustrační foto.
Muž řídil pod vlivem alkoholu. Sjel ve Smržovce do příkopu