„Pětasedmdesátiletá žena po střetu s vozidlem utrpěla velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotníků na místě podlehla. U osmašedesátiletého řidiče osobního vozidla Škoda provedli policisté dechovou zkoušku, při které vyloučili požití alkoholu,“ uvedl policejní komisař Petr Směták.

„Na místě tragické nehody policisté provedli ohledání a zadokumentování a na základě dosavadního prověřování zjistili, že žena přecházela vozovku po přechodu pro chodce, přičemž mělo dojít ke střetu s vozidlem. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody se prověřují,“ dodal Směták.

DHC Sokol Poruba - SHK Veselí nad Moravou 28:22 (16:10).
Házenkářky Poruby si vynutily třetí rozhodující zápas

Záchranáři byli u nehody během čtyř minut od oznámení na tísňové lince 155.

„Žena byla v okamžiku příjezdu záchranářů v bezvědomí, došlo u ní rovněž k zástavě dechu a selhání krevního oběhu. Zasahující lékařka zjistila poranění hlavy, hrudníku a břicha. Tým započal s resuscitací – nepřímou srdeční masáží, zajistil dýchací cesty postižené a přístrojem řízenou ventilaci. Pomocí intraoseálního přístupu záchranáři podávali potřebné léky. Ani veškerá snaha nevedla k obnovení srdeční činnosti a lékařka ZZS musela nakonec konstatovat smrt. Žena na místě podlehla svým mnohočetným poraněním,“ konstatoval tiskový mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Grossmannova vila v Ostravě.
OBRAZEM: Příběh Grossmannovy vily v Ostravě. A jak vypadá dnes?
V těchto místech, nedaleko spodního parkoviště, by měla vzniknout nová vlaková zastávka pro přepravu návštěvníků do ostravské zoo.
Do ostravské zoo vlakem? Nejspíše ano!