„Těžce zraněný řidič dodávky zůstal v autě zaklíněný. Hasiči jej proto ihned začali z vozidla za pomocí hydraulických nůžek vyprošťovat a poskytovat předlékařskou první pomoc,“ vylíčila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Po vyproštění jej hasiči ihned předali záchranářům. Čtyřiapadesátiletý muž byl ve velmi vážném stavu. Zdravotníci na místo povolali vrtulník, který jej transportoval na traumatologické oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati.

„Svým vážným zraněním ale později podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Při srážce se zranil také řidič kamionu. Zdravotníci jej po prvotním ošetření převezli do nemocnice ve Vsetíně k dalšímu vyšetření. Podle Petra Jaroše jsou jeho zranění lehká.

V tuto chvíli bližší okolnosti a příčinu nehody vsetínští kriminalisté a dopravní policisté stále vyšetřují. Silnice je zcela uzavřená. Dopravu policisté odklánějí na objízdné trasy.

„Z dosavadních výsledků vyšetřování vyplývá, že se dodávka a kamion střetly čelně,“ upřesnil Jaroš.

Podle jeho slov čtyřiapadesátiletý řidič dodávky jel ve směru na Valašské Meziříčí a z prozatím neznámých příčin pravděpodobně vjel do protisměru. Tady se srazil s kamionem, který řídil osmadvacetiletý muž.

Po nehodě z proražené nádrže kamionu vyteklo na cestu a do půdy okolo na dvě stě litrů nafty. Po skončení vyšetřování bude třeba vyprostit kamion z příkopu u silnice. Lze tedy očekávat omezení průjezdnosti v místě nehody až do večerních hodin.

Ilustrační foto
Muže zasáhl padající strom. Přiletěl pro něj vrtulník