Policisté byli přivoláni na místo jedním ze sousedů šedesátiletého muže, který začal střílet z legálně držené zbraně.

„Ihned po oznámení vyjelo na místo několik policejních hlídek včetně vyjednavače, který se snažil s mužem komunikovat. Po vyhodnocení bezpečnostního rizika jsme přizvali zásahovou jednotku,“ informovala mluvčí policie Milena Šabatová.

Podle místních však nešlo o nijak výjimečnou situaci. „Poprvé na něj někdo přivolal policisty, to ano, ale že by to bylo poprvé, co někomu nadával, producíroval se nahý po zahrádce a poté začal se zbraní střílet na terč, to se rozhodně tvrdit nedá,“ přiznal jeden z obyvatel ulice, který si však nepřál své jméno ze strachu před odvetou šedesátiletého muže zveřejnit. „Upřímně všichni doufají, že si jej policisté nechají nebo rovnou převezou do Kroměříže. Pokud by se měl vrátit, kdo ví, zdali by jeho agresivita ještě nestoupla,“ dodal.

Ilustrační foto.
Zastřelíme tě a dojdeme si pro tvé děti, zaznělo u soudu

Situace v Metodějově ulici měla začít eskalovat kolem páteční čtvrté hodiny odpolední, když šedesátiletý muž dorazil se svým autem domů. Chvíli poté, posilněn alkoholem, měl začít nadávat svým sousedům, jejichž roztržka nakonec skončila tak, že se svojí zbraní začal střílet v jejich blízkosti na terč. To už byl ale na cestě první hlídkový vůz policie.

„My jsme tady na to zvyklí, ale policisté ihned zpozornili, když vystoupili z auta a první, co je přivítalo, byly ohlušující rány z pistole. Ihned se skrčili za vůz a volali posily. Střelec si jich pravděpodobně všiml až s příletem vrtulníku, jelikož při používání pistole často nosí i kryty na uši, přes které nic neslyší,“ popsal očitý svědek dění v ulici krátce po šesté hodině večerní. Dále už vysvětlila postup strážníků Milana Šabatová.

Ilustrační foto
Drama v Brodě: muž hrozil policistům nožem, zpacifikovali ho taserem

„Po operativním šetření vnikla zásahová jednotka do domu a muže omezila na svobodě. Policisté ho poté eskortovali na policejní služebnu, kde budou probíhat další úkony. Co muže vedlo k jeho jednání, je předmětem dalšího šetření. Během události nebyl nikdo zraněn,“ ubezpečila šokované Staroměšťany. Ti, stejně jako všichni ostatní na Slovácku, mají ještě v živé paměti střelbu v uherskobrodské restauraci Družba, při níž před téměř dva a půl lety zemřelo devět osob včetně pachatele Zdeňka Kováře. I proto vyvolala zpráva o střelbě ve Starém Městě velké pozdvižení.

Podle dále ještě neověřených informací má muž držet zbrojní průkaz kvůli svému dřívějšímu členství v mysliveckém spolku. Domácnost pak má sdílet se svým bratrem bydlícím v druhém patře dvoupodlažního rodinného domu.