Rodina, kamarádi i známí se sešli v sobotu odpoledne v kostele Narození sv. Jana Křtitele v Jalubí, aby se s mladou ženou rozloučili a doprovodili ji na její poslední cestě.

Právě v malé obci na Uherskohradišťsku Kateřina vyrůstala a také prožila poslední dny svého života.

Policisté hlídkují ve čtvrtek 28. července 2022 v budově Krajského úřadu ve Zlíně, kde se tento den střílelo. Devětadvacetiletý muž zde zabil svou bývalou partnerku.
Byl vrah milé úřednice zfetovaný? Zřejmě neunesl rozchod, žili spolu několik let

Desítky lidí zaplnily nejprve kostel a následně i schodiště před ním, aby se s mladou ženou naposledy rozloučili. Nečekaná zpráva o jejím úmrtí všechny velmi zasáhla.

„Je to obrovská tragédie, nemělo se to nikdy stát,“ shodovali se smuteční hosté.

Na Kateřinu vzpomínají jako na milou a vstřícnou mladou ženu, která uměla člověka vždy rozesmát. Její život tragicky vyhasl poté, co ji ve čtvrtek 28. července zavraždil v budově Baťova mrakodrapu její bývalý partner, který podle všeho neunesl jejich rozchod. Následně obrátil zbraň i proti sobě a nyní bojuje o život v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně.

V budově Krajského úřadu ve Zlíně 28. 7. 2022 devětadvacetiletý muž zastřelil svou bývalou partnerku. Ilustrační foto
V Baťově mrakodrapu zavádí nová opatření, jako reakci na tragédii

„Pořád nemůžeme uvěřit tomu, co se tady stalo. Všechny nás tato tragická událost silně zasáhla,“ řekla dříve Deníku jedna z pracovnic úřadu. „Byla to milá a veselá slečna,“ dodala.

„Bohužel je to čin nevratný. Zemřela mladá kolegyně, která patřila do našeho týmu kanceláře hejtmana, takže to zasáhlo i mě. Teď musíme být silní. Nejhorší zprávou je, že zmařený život nic nevrátí,“ řekl krátce po tragickém incidentu hejtman Radim Holiš.